Vereniging toeristen promotie Súdwest-Fryslân boos op wethouder Offinga en heft zichzelf op

In een onlangs gehouden algemene ledenvergadering heeft de vereniging toeristen promotie Súdwest-Fryslân besloten zichzelf op te heffen. Dat blijkt uit een brief die bij de redactie van TV Bolsward binnen gekomen is. 

In die brief beschrijft voorzitter Maarten Kruis, namens het volledige bestuur van de vereniging, dat ze moeten concluderen dat de gemeente geen medewerking heeft verleend aan het stimuleren van het toerisme en Recreatie binnen de gemeente als één organisatie uit te dragen.

Sinds april 2011 was een groep bestuurders van verschillende toeristenverenigingen in gesprek met wethouder Maarten Offinga en volgden verschillende bijeenkomsten waarbij de wethouder leiding gaf en de bijeenkomsten organiseerde.

De wethouder gaf hierbij herhaaldelijk aan dat gemeente alleen een financiële bijdrage wilde verstrekken voor het gastheerschap die de toeristische organisaties uitdragen binnen haar gemeente indien één organisatie binnen haar gemeente zou komen die het aanspreekpunt zou zijn voor de gemeente op dit vlak.

Al vrij snel na de oprichting volgde een brief waarin de gemeente aangaf dat ze gaan bezuinigen en dat het geld wat gereserveerd is voor het toeristisch gastheerschap structureel verlaagd ging worden. Met als resultaat dat eind 2016 de jaarlijkse bijdrage van de gemeente nihil is geworden.

De bestuurders van de toeristenorganisaties zeggen dat ze er steeds vanuit zijn gegaan dat door samenwerking met de gemeente een positief en toekomstig bestendig beleid ontwikkeld zou kunnen worden waarmee men gezamenlijk de gemeente zou kunnen promoten.

De vereniging Toeristen Promotie Súdwest-Fryslân is van mening dat door het toedoen van de wethouder elke vorm van promotie van de gemeente tot ver beneden de X-as is gedaald.

De gemeente wil voorlopig niet reageren op de brief omdat deze nog niet bij hun bekend is

Brief deel 1

Brief deel 2

Foto via Groot Sneek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *