Verdiende overwinning sc Bolsward op Heeg

Om de aansluiting met de bovenkant van de competitie te houden moest vanmiddag gewonnen worden van Heeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een demonstratie wedstrijd gespeeld door onze Walking football talenten (60+) tegen de Oldstars van sc Heerenveen. Daarna kon onder prima omstandigheden tegen drieën afgetrapt worden voor de wedstrijd tussen sc Bolsward en Heeg onder leiding van scheidsrechter Swart.

Voor sc Bolsward kan de wedstrijd de 2de helft van dit seizoen maar beter beginnen na 20 minuten want het lijkt erop dat de spelers pas dan beseffen dat om een wedstrijd te kunnen winnen iets meer gedaan moet worden dan wat ze tot dan toe hebben laten zien. Ook vanmiddag is de eerste 20 minuten voor de gasten en moet de thuisclub blij zijn dat ze de 1ste helft kunnen afsluiten met 1-1. Want na de verdiende 0-1 in de 11de minuut door Bert de Boer had Heeg als het scherper was geweest, de wedstrijd al op slot kunnen gooien.

Gelukkig dat onder aanvoering van de oude garde binnen het team van sc Bolsward het spelbeeld keert. En ondanks veel kansen duurt het lang voordat de gelijkmaker op het scorebord komt. In de 44ste minuut is het Bart Gietema die na een prima voorzet van Willem Postma de bal achter de overigens prima keepende Marten Wijnja weet te werken.

Na rust is sc Bolsward niet meer in de problemen geweest en was het wachten op de voorsprong. In de 76ste min is het de prima ingevallen Redmer Strikwerda die Bart Gietema over 30 mtr bediend en in de gelegenheid stelt de 2-1 aan te tekenen. In de 80ste minuut is het wederom Bart Gietema die de 1 op 1 spelende achterhoede van Heeg het nakijken geeft en koelbloedig de eindstand op 3-1 zet.

Foto’s Rene Bootsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.