Verdiende overwinning Nijland  in Bolsward.

Het verschil in de derby tussen sc Bolsward en Nijland op sportpark ’t Bolwerk was zaterdagmiddag overduidelijk. 

Nijland een team met een missie namelijk kampioen worden. Een duidelijk spelsysteem om dit doel te bereiken  gebaseerd op gedisciplineerd uitvoeren van 4-4-2. De tegenstander het spel laten maken om vanuit een in beton gegoten verdediging razend snel de spitsen te zoeken. Tegen sc Bolsward een hardwerkend team zoekend naar de vorm, een passend spelsysteem en (doel)punten. Een te smalle selectie ook nog getroffen door blessures. Ingrediënten die voor de mannen van trainer Hylke Schrale weinig goeds voorspellen voor deze middag.

Vanaf het begin signaal, door de overigens prima leidende arbiter Kraak, was het duidelijk dat Nijland maar voor een ding naar Bolsward was gekomen en dat zijn 3 punten. Sc Bolsward mocht precies 6 minuten hopen op een beter resultaat.  Toen was het Nico Pieter Boonstra die deed wat Nijland graag doet.  Een snel vanuit de verdediging diep gespeelde bal op pikken de verdedigers zijn hielen laten zien de bal breed leggen en ‘good old’ Elmer Woudstra laten scoren. Zo simpel kan voetbal zijn. De wedstrijd was gespeeld omdat Nijland het spelletje kon gaan spelen dat ze als geen ander in de 3de klasse beheersen en Bolsward niet bij machte was dit te ontregelen. De eindstand 0-3 werd bereikt door goals van Nico Pieter Boonstra en invaller Jarin de Jong.

Positief deze middag was de rentree van Age Gietema die lang afwezig was vanwege een slepende blessure. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DWP op het programma en met de inzet van vandaag  en meer overtuiging en geloof in eigen kunnen moet een goed resultaat toch een keer gaan komen.