Verdere daling WW in Friesland

In de provincie Friesland daalt het aantal WW-uitkeringen in juli verder. In vrijwel alle sectoren nam het aantal WW-uitkeringen af. Alleen in het onderwijs waren er eind juli meer WW-uitkeringen dan in de maand ervoor.

Minder WW-uitkeringen in juli

Eind juli telde Friesland 5.666 WW-uitkeringen. Dat is 1,6% van de Friese beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Friesland nam in juli af met 267 uitkeringen (-4,5%) ten opzichte van vorige maand. Vanuit vrijwel alle sectoren daalde de WW. Vooral onder WW’ers uit de bouw, landbouw, horeca en uitzendbedrijven nam het aantal uitkeringen af.

Alleen in het onderwijs waren in juli meer WW-uitkeringen dan in de maand ervoor. Voor het onderwijs is een toename van de WW in juli een jaarlijks terugkerend patroon dat wordt veroorzaakt doordat veel tijdelijke contracten van leraren aan het eind van het schooljaar worden beëindigd. Eind juli 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Friesland ruim lager dan een jaar eerder (-29%).

Afname WW in Nederland

Eind juli telde Nederland 156.636 WW-uitkeringen. Dat is 1,6% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 160.699 WW-uitkeringen in Nederland. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen daarmee af met 4.063 uitkeringen ten opzichte van vorige maand (-2,5%).

Een jaar eerder telde Nederland 224.227 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 67.591 uitkeringen, bijna een derde van het bestand (-30,1%). De forse daling van de WW op jaarbasis is in alle provincies zichtbaar.

Foto (C): UWV 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.