Verdachte opgepakt voor poging tot inbraak

Bolsward – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een man opgepakt op de Exmorraweg in Bolsward na melding van een inbraak.

Bij een auto die geparkeerd stond aan deze weg zag de politie dat de sleutels nog in de wagen zaten. Hierop werd de auto nagekeken en gecheckt in het computerbestand. Daarna zagen de agenten een man wegrennen, deze kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat om een 49 jarige man uit een klein dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Om uit te sluiten dat er niet meer verdachten waren werd een politiehond ingezet, die vond op het terrein van de gemeentelijke vuilstort geen verdachten maar wel een zaklamp en inbrekersgereedschap. De verdachte wordt poging tot inbraak ten laste gelegd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.