Verbouwing Wok Bolsward bijna voltooid

Het was voor sommigen wel even wennen dat Wok Bolsward aan de Kloosterlaan in juli de deuren sloot voor een grootschalige verbouwing.

Maar voor die mensen is er goed nieuws want begin december zullen de deuren van het vernieuwde restaurant worden geopend. En met de heropening van Wok Bolsward zullen de deuren van Happy China aan de Harlingerstraat sluiten, die verhuist mee naar het nieuwe restaurant.

De familie Huang begon in 2001 met Happy China aan de Harlingerstraat en werd al vrij snel getroffen door een grote brand. Op 20 april 2003 brandde het restaurant volledig af.  Hierdoor was de familie niet alleen het bedrijf maar ook hun woning kwijt. Het duurde  anderhalf jaar voordat Happy China weer kon openen maar in september 2004 kon er weer gegeten en ook gewokt worden aan de Harlingerstraat.

In 2007 opende aan de Kloosterlaan het wok restaurant en hierdoor kreeg de familie Huang te maken met een flinke concurrentie. Maar door hard te werken en te blijven geloven in datgene wat ze al jaren deden kwamen de gasten langzaam weer terug bij Happy China.

In 2014 kwam de mogelijkheid om Wok Bolsward over te nemen waardoor de VOF uit twee bedrijven kwam te bestaan. Dit jaar konden de broers Shishuang Huang  en Shi Lei Huang  samen met hun moeder Aizhu Ge als VOF het pand aan de Kloosterlaan kopen. Toen die beslissing was genomen begonnen de plannen voor een grondige verbouwing.

Zo is er in het nieuwe restaurant meer ruimte gekomen door de keuken naar achteren te plaatsen. Hierdoor is er meer ruimte gekomen voor de buffetten  en kunnen er totaal 250 gasten komen eten. Waarbij men de keus heeft om te wokken of om gewoon a la cart te blijven eten. Voor deze gasten is een speciaal deel van het restaurant waar men rustig kan eten.

Ook de parkeergelegenheid wordt fors uitgebreid waardoor zowel de gasten als afhaalklanten geen problemen hebben met het parkeren van de auto.

Afhalen blijft ook mogelijk, hiervoor is aan de zijkant van het pand een ingang gemaakt. Hierdoor kan men vanaf de parkeerplaats direct naar binnen en hoeft men niet via het restaurant naar binnen om hun bestelling af te halen.


31 reacties

 1. Jolanda Adema Marjan van der Meij Monica-anna Tolsma we kunnen bijna gaan

 2. Iris van der Zee schreef:

  Elske Koopmans Marco Hellinga

 3. Ilse Dondorp schreef:

  Heel benieuwd! Het zal wel een drukke decembermaand worden

 4. Carmen ten Hoeve schreef:

  Erica de Jong Roeland de Jong EINDELIJKKK!!! Kenne we daar mooi binnenkort te eten met zn allen!!

 5. Magdalena Attema schreef:

  Caroline Horjus Pieter Horjus

 6. Pieter Horjus schreef:

  Geen grote indoor speeltuin voor de kids dan toch maar naar de nieuwe in franeker of ouderwets naar de grotekeizer leeuwarden ha ha

 7. Marten Gerbrandy schreef:

  Nick Jaarsma Lieuwe Feenstra Ate Hofstra Albert Pieter Ferbeek Dennis De Way

 8. San Andela jullie kunnen bijna weer!

 9. Anne Adema schreef:

  Marijke de Jager leuk kado foar mem

 10. Meriam van Galen schreef:

  Mooi! Vorige week alvast gereserveerd voor december 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *