Verbouwing Wok Bolsward bijna voltooid

Het was voor sommigen wel even wennen dat Wok Bolsward aan de Kloosterlaan in juli de deuren sloot voor een grootschalige verbouwing.

Maar voor die mensen is er goed nieuws want begin december zullen de deuren van het vernieuwde restaurant worden geopend. En met de heropening van Wok Bolsward zullen de deuren van Happy China aan de Harlingerstraat sluiten, die verhuist mee naar het nieuwe restaurant.

De familie Huang begon in 2001 met Happy China aan de Harlingerstraat en werd al vrij snel getroffen door een grote brand. Op 20 april 2003 brandde het restaurant volledig af.  Hierdoor was de familie niet alleen het bedrijf maar ook hun woning kwijt. Het duurde  anderhalf jaar voordat Happy China weer kon openen maar in september 2004 kon er weer gegeten en ook gewokt worden aan de Harlingerstraat.

In 2007 opende aan de Kloosterlaan het wok restaurant en hierdoor kreeg de familie Huang te maken met een flinke concurrentie. Maar door hard te werken en te blijven geloven in datgene wat ze al jaren deden kwamen de gasten langzaam weer terug bij Happy China.

In 2014 kwam de mogelijkheid om Wok Bolsward over te nemen waardoor de VOF uit twee bedrijven kwam te bestaan. Dit jaar konden de broers Shishuang Huang  en Shi Lei Huang  samen met hun moeder Aizhu Ge als VOF het pand aan de Kloosterlaan kopen. Toen die beslissing was genomen begonnen de plannen voor een grondige verbouwing.

Zo is er in het nieuwe restaurant meer ruimte gekomen door de keuken naar achteren te plaatsen. Hierdoor is er meer ruimte gekomen voor de buffetten  en kunnen er totaal 250 gasten komen eten. Waarbij men de keus heeft om te wokken of om gewoon a la cart te blijven eten. Voor deze gasten is een speciaal deel van het restaurant waar men rustig kan eten.

Ook de parkeergelegenheid wordt fors uitgebreid waardoor zowel de gasten als afhaalklanten geen problemen hebben met het parkeren van de auto.

Afhalen blijft ook mogelijk, hiervoor is aan de zijkant van het pand een ingang gemaakt. Hierdoor kan men vanaf de parkeerplaats direct naar binnen en hoeft men niet via het restaurant naar binnen om hun bestelling af te halen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.