Ventura Systems treedt toe tot Innovatiecluster Drachten

Ventura Systems uit Bolsward is vrijdag 31 maart toegetreden als zestiende bedrijf bij het Innovatiecluster Drachten High Tech Systems.

Ventura maakt op dit moment met een kleine 100 medewerkers 15.000 busdeuren per jaar. ,,Onze deuren gaan de hele wereld over’’, vertelt Bas de Nooijer, commercieel directeur en mede-eigenaar van Ventura Systems. Voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio heeft het bedrijf een prestigieuze opdracht binnengehaald van autobouwer Toyota. ,,Wij leveren de deuren voor de nieuwe bussen die tijdens de Olympische Spelen gaan rijden. Dit zijn bussen op waterstof en ware hoogstandjes van innovatieve techniek. Voor ons een mooie gelegenheid om te laten zien wat we in huis hebben.’’

Expertise delen

Toetreden tot high tech bedrijvencluster is volgens De Nooijer een prachtige stap. ,,De bedrijven van Innovatiecluster Drachten leveren wereldwijd producten met de nieuwste en meest vernieuwende techniek.’’ De Nooijer vindt het geweldig om bij het cluster te horen en wil graag expertise delen. ,,Als lid van het cluster willen we ons actief inzetten om technici naar het Noorden te halen en techniekstudenten voor onze regio te behouden. Zo dragen wij bij aan de economische groei van Noord-Nederland.’’ Ventura verwacht in de toekomst alleen meer werk, door grotere behoefte aan openbaar vervoer in groeiende wereldsteden.

Bron: Innovatiecluster Drachten

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.