Veertig ultralopers starten zaterdag voor Elfstedentocht

Zaterdagmorgen om 11 uur zullen veertig ultralopers vanuit Bolsward starten voor de langste hardloopwedstrijd van Nederland, de Elfstedentocht.

Het zijn niet alleen Nederlanders die van start gaan want de deelnemers komen vanuit zeven verschillende landen. Om mee te mogen doen moesten de deelnemers wel aan bepaalde eisen voldoen.Zo moesten deelnemers aan kunnen tonen dat ze een officiële 100 km wedstrijd met een finish binnen de 11.00 uur hadden gelopen, of een officiële 12 uurs wedstrijd met tenminste 110 km of meer. Of een officiële 24 uurs wedstrijd met tenminste 175 km of meer.

Dit alle sis noodzakelijk om er zeker van te zijn dat deelnemers de tocht der tochten aan kunnen.  De finish van de deelnemers is zondag waarbij men in ieder geval voor 19 uur gefinisht moet zijn, dat is namelijk de tijdslimiet voor de deelnemers.

De deelnemers zullen in de nacht van zaterdag op zondag voor de 1e keer door Bolsward komen en in de loop van de zondagmiddag zullen ze finishen op de Bargefenne.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.