Veel speelgoed voor Sinterklaas speelgoedactie

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren de  de inzamelingsdagen voor de Sinterklaas speelgoedactie.

En ook dit jaar werd weer opvallend veel en bruikbaar speelgoed ingeleverd. De vrijwilligers van de Sinterklaas Speelgoedactie Bolsward e.o. willen dat alle kinderen die van de voedselbank afhankelijk zijn, een fijn sinterklaasfeest hebben. Vandaar dat er nauw samengewerkt wordt met de Voedselbank.

Via de uitgifte van de voedselpakketten worden wenslijsten uitgedeeld aan de ouders. De kinderen kunnen op deze “verlanglijstjes” hun wensen aangeven. Vanuit die wenslijsten worden de cadeau’s voor de kinderen gemaakt.
Zo is er voor ieder kind een knuffel en een boek. Daarnaast wordt gekeken of er cadeau’s bijzitten die op de wenslijst staat van een kind.

De vrijwilligers sorteren het ingezamelde speelgoed per leeftijdscategorie en gaan dan met de wenslijst aan de slag. Deze week wordt nog besteed aan het sorteren en schoonmaken van het speelgoed. Vanaf volgende week zal het inpakken van de pakjes voor de circa 70 kinderen uit Bolsward en de omliggende dorpen.

Speelgoed kan nog tot en met vrijdag 20 november ingeleverd worden in De Wijmert. Aan de rechterzijde van het pand is bijna aan de achterzijde een deur.