Veel schade door zware storm (fotoalbum)

De zware storm die vandaag over Nederland trok is de zwaarste sinds 1990.  In Bolsward waaiden tientallen bomen om, raakten veel auto’s beschadigd door afgewaaide takken of omvallende bomen en verloren vele huizen dakpannen.

 Zo verloor een huis op de Werkmansbloei bijna alle dakpannen. (bovenste foto) Op de Secretaris Haitsmalaan waaiden 7 bomen om of werden preventief omgezaagd. De Harlingerstraat was lange tijd afgesloten vanwege vallende takken en ook hier werden bomen preventief omgezaagd. Op de parkeerterreinen VossePóle en het Mariahof raakten enkele auto beschadigd door takken en bomen die daar om waren gewaaid. 

De brandweer van Bolsward was vanaf 10.30 uur tot aan 16.00 uur bezig met verschillende meldingen. Zo werd bij het benzine station aan de A-7 (Laard en Zaard) de dakbedekking met sjorbanden vastgezet. Hierdoor was één rijstrook tijdelijk afgesloten. Aan het einde van de middag werden de loszittende delen verwijderd.

Op industrieterrein De Marne waaide het dakleer van een bedrijvenverzamelgebouw.

Op een terrein waar meerder caravans staan waaiden twee caravans op. In totaal raakten daar drie caravans zwaar beschadigd en zijn zeer waarschijnlijk total loss.

In een foto album, welke regelmatig zal worden ge-update kunt u de schade bekijken die de storm in Bolsward heeft veroorzaakt. Heeft u foto’s? Mail ze naar info@tvbolsward.nl

Voor de mensen met een houtkachel bracht de storm een mooi voordeeltje op. Want de gemeente gaf toestemming om daar waar nodig zelf het hout van omgewaaide bomen weg te halen.

Fotoalbum (Ton Visser en bezoekers TV Bolsward)

Fotoalbum Petra Kroon

Fotoalbum Brandweer Bolsward

 Foto’s Jan Piet Adema

Foto’s door

Ton Visser

Bouke Bakker

Richard Jorna

Ingrid Wijnja

Gerrit Kamstra

Paul van Dijk

Gerben Boschma

Video Nathanaël Andringa 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.