Veel publiek bij start Stepelfstedentocht

De 29e editie van de Elfstedentocht op de step had over publieke belangstelling niks te klagen.

Er stonden ook dit jaar weer zo’n 1500 toeschouwers op de Bargefenne, Dijkstraat en Harlingerstraat om de 180 steppers succes toe te wensen.

Om 0.00 uur vertrokken de steppers voor de bovenste ronde richting Harlingen. De steppers blijven dan in één groep bij elkaar tot aan Dokkum om vanaf daar op eigen tempo hun weg te vervolgen. Nog voor Witmarsum was er al werk voor de bandenplakkersploeg. Een deelnemer kreeg daar al een lekke band. Maar hij kon direct door steppen want een stepper met een lekke band krijgt een reserve step en kan dan door steppen terwijl de lekke band geplakt wordt.

Zondag vertrekken de steppers 10.30 uur voor de tweede ronde. In Bolsward is een tijdscontrole.  Ook in de onderste lus zit zo’n tijdscontrole. Op die manier blijft de groep dichter bij elkaar. Vooral de massa start in Oudemirdum is spectaculair. De deelnemers moeten dan namelijk direct beginnen aan de klim van It klif van Oudemirdum.

De eerste steppers worden om ongeveer 16.15 uur terug verwacht in Bolsward 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.