Veel publiek bij meezingconcert Broerekerk

Zaterdagmiddag stond een koor van 120 personen in de Broerekerk voor het meezingconcert van de Oratorium vereniging Bolsward.

Naast eigen leden waren er ook veel gastzangers aanwezig. Zij hadden voor de vakantie hun partituren al gekregen en vandaag werden alle werken nog eens doorgenomen om ze aan het einde van de dag te kunnen uitvoeren.

Het koor stond onder leiding van Pauli Yap. Één van de werken was “Hear it Wetter” een compositie van Hoite Pruiksma die gebruik maakte van het gelijknamige gedicht van Aggie van der Meer. Zij schreef het ter gelegenheid van het 60 jarig jubileum in 2010. Leerlingen van het Marne college gingen nadat ze het werk gelezen hadden aan he werk op school en maakten een aantal schilderijen die geïnspireerd waren op het gedicht van Van der Meer.

Ruim honderd bezoekers kwamen op het concert af. Het eerstvolgende concert van de ovb is op 18 november er worden dan twee requiems uitgevoerd. De componisten van deze werken zijn Mozart en Fauré. Meer informatie vindt u op de website van de ovb. {jcomments on}

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.