Veel pret, maar ook veel schaatsongevallen

De duizenden schaatsers die momenteel het ijs bevolken beleven veel plezier, maar natuurijs is en blijft gevaarlijk ijs. Scheuren in het ijs zorgen voor de nodige ongevallen, soms loopt dit goed af, maar soms ook niet.

 In Bolsward kwam dinsdagmiddag een ambulance ter plaatse bij de Gysbert Japicxbrug. Hier was een schaatser gevallen en liep een vervelende hoofdwond op. Hij kon gelukkig zelf het ijs verlaten en werd door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Maandag kwamen op de spoedeisende hulp van het Antonius ziekenhuis in Sneek en het Medisch Centrum Leeuwarden  tientallen schaatsers met botbreuken. In het MCL werden twintig schaatsers binnen gebracht met verschillende botbreuken. Topper was de gebroken pols, hier werden 15 schaatsers voor behandeld. Drie personen braken een heup te breken en twee schaatsers kwamen van het ijs met een gebroken enkel . Vijf anderen werden in het ziekenhuis behandeld vanwege schouderklachten. Van het Antonius ziekenhuis hebben we geen informatie ontvangen over de verschillende  behandelingen aan schaatsers.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.