Veel pret, maar ook veel schaatsongevallen

De duizenden schaatsers die momenteel het ijs bevolken beleven veel plezier, maar natuurijs is en blijft gevaarlijk ijs. Scheuren in het ijs zorgen voor de nodige ongevallen, soms loopt dit goed af, maar soms ook niet.

 In Bolsward kwam dinsdagmiddag een ambulance ter plaatse bij de Gysbert Japicxbrug. Hier was een schaatser gevallen en liep een vervelende hoofdwond op. Hij kon gelukkig zelf het ijs verlaten en werd door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Maandag kwamen op de spoedeisende hulp van het Antonius ziekenhuis in Sneek en het Medisch Centrum Leeuwarden  tientallen schaatsers met botbreuken. In het MCL werden twintig schaatsers binnen gebracht met verschillende botbreuken. Topper was de gebroken pols, hier werden 15 schaatsers voor behandeld. Drie personen braken een heup te breken en twee schaatsers kwamen van het ijs met een gebroken enkel . Vijf anderen werden in het ziekenhuis behandeld vanwege schouderklachten. Van het Antonius ziekenhuis hebben we geen informatie ontvangen over de verschillende  behandelingen aan schaatsers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *