Veel nieuwjaarsduikers Bolsward

Sinds een aantal jaren is ook Bolsward één van de vele plaatsen waar mensen een nieuwjaarsduik nemen.

Bolsward is daarbij een plek waar veel nieuwjaarsduikers te water gaan voor het goede doel, De World Servants groep.

 Er wordt veel gevraagd van de mensen in Bolsward en in heel Nederland. Zo is er al actie gevoerd voor de Filippijnen en zullen er nog vele acties komen voor Serious Request. Toch hoop World Servants groep Bolsward door de Nieuwjaarsduik te organiseren ook op 1 januari 2014 een goed bedrag op te halen voor nieuwe gebouwen in derde wereldlanden.

Dit is al het zevende jaar dat de Nieuwjaarsduik wordt georganiseerd. “Het wordt er elk jaar niet makkelijker op om sponsoren te vinden voor deze duik.” Aldus Helga Wijnja die de Nieuwjaarsduik al voor de derde keer organiseert. “Gelukkig wil ook dit jaar Meren Post B.V. onze hoofdsponsor zijn en daar zijn we erg blij mee.” Dit jaar heeft de organisatie ook weer een ludieke actie bedacht. Dominee Jaap v/d Windt, voorganger in de Gasthuiskerk in Bolsward, wil tegen een sponsor bedrag van €1000.- euro te water gaan. De organisatie daagt meer mensen in en rond Bolsward aan om tegen een sponsor bedrag voor het goede doel mee te duiken en geld op te halen voor World Servants. Opgeven kan via de website www.nieuwjaarsduikbolsward.nl Wilt u World Servants groep Bolsward ook sponsoren kunt u geld overmaken op het rekeningnummer: 303564466 ovv. “ Nieuwjaarsduik Groep Bolsward” De organisatie hoopt veel mensen te kunnen begroeten op 1 januari 2014 aan de rondweg aan de Ielreager in Bolsward!

Er staan in ieder geval al 50 duikers op paier die op 1 januari te water zullen gaan.

 

Foto Jan H Kroese

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.