Veel mediabelangstelling Mariaprocessie

De processie voor Maria van Sevenwouden op 17 mei zal in ieder geval door twee publieke omroepen opgenomen worden.

Zowel de RKK als de EO hebben aangegeven naar Bolsward te komen om de processie te filmen. De RKK zal het in haar reguliere uitzendingen gebruiken en de EO voor hun programma Geloof en een hoop liefde.In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ strijkt de EO een week lang neer in een plaats in Nederland.

Presentatoren Herman Wegter, Mirjam Bouwman, Hella van der Wijst en Kefah Allush gaan daar op zoek naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof, en bijzondere mensen. Dit programma staat gepland voor september.

Deze week zal de jubileumpoort geplaatst worden voor de Sint Franciscuskerk en worden de laatste puntjes op de i gezet.Vanuit de reacties die de organisatie krijgt lijkt het erop dat er ook veel belangstelling is van deelnemers aan deze wandelende gebedsviering.

’s Ochtends is er ter gelegenheid van dit jubileum om 11:00 uur een eucharistieviering in de parochiekerk. ’s Middags om 14:30 uur wordt er een processie met het mirakelbeeld gehouden. Bij beide gebeurtenissen zal bisschop De Korte de voorganger zijn

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.