Veel geld in Friesland blijft onbenut… Financieringskansen voor startende, groeiende en innoverende bedrijven

 

Talrijk zijn de financieringsregelingen voor startende, groeiende en innoverende bedrijven. Toch blijft in Friesland een flink deel van het beschikbare budget onbenut.

Súdwest-Fryslân wil ondernemers graag de helpende hand reiken bij hun zoektocht naar nieuwe markten. Vandaar dat de gemeente het initiatief heeft genomen voor een voorlichtingsavond over financieringsmogelijkheden voor het midden- en kleinbedrijf.

De voorlichting wordt gegeven in de vorm van een drietal ‘masterclasses’. Ondernemer/investeerder Robert van de Leur, tot dit jaar directeur van Van de Leur Banketspecialiteiten in Bolsward, is een van de sprekers en geeft praktische tips.

De ‘masterclasses’ vinden plaats op dinsdag 25 oktober, van 17.00 tot 20.45 uur, bij hotel Van der Valk in Sneek. De avond is georganiseerd  in samenwerking met de ondernemersverenigingen in Súdwest-Fryslân, het SNN, Douw&Koren (crowdfunding) en de provincie Fryslân.

Ondernemers in Súdwest-Fryslân zijn van harte uitgenodigd voor deze avond. Aanmelden kan via www.eventbrite.nl (zoek op: Súdwest-Fryslân). Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Na afloop kunnen ondernemers één op één contact leggen met mogelijke financiers. Dit kan tijdens de zogeheten financieringsmarkt, waarvoor verschillende financiële instellingen zijn uitgenodigd.

Het stimuleren van startende, groeiende en innoverende bedrijven past in het gemeentelijk beleidsprogramma ‘Oan ’t wurk’. Een van de doelstellingen van het programma is groei van de werkgelegenheid. “Als gemeente spelen we bij daarbij een indirecte rol”, aldus wethouder Maarten Offinga van economische zaken. “Het zijn de bestaande bedrijven die de extra banen realiseren. We willen ons best doen de ondernemers daarbij zo goed mogelijk te helpen en te faciliteren.”

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.