Veel eremetaal Judoka’s Poelstra en Judo Witmarsum

Op zondag 27 november kwamen weer diverse judoka’s van sportschool Poelstra en judo Witmarsum  op de Tatami in actie. Giel Dol en Manon Poelsma deden dat in Den Helder bij de Open Helderse Judo kampioenschappen. Na verlies in de 1e partij wist Manon voorts al haar partijen winnend af te sluiten. Op punten wist ze toch de 1e plaats te behalen. Giel Dol was minder fortuinlijk, hij liep in zijn 1e partij al snel tegen een verwurging aan en wist zich helaas in de herkansingen niet te revancheren.

In Topsportcentrum Almere werd voor de 5e keer het Top Judo toernooi Almere gehouden. Hier mocht Benyam Bossack de spits af bijten in de klasse -8 jaar. Na verlies met ippon in de 1e partij verloor hij echter de 2e nipt en sloot hij de laatste partij winnend af, 3e prijs voor deze Makkumer.

Vervolgens was het de beurt aan Amara Buwalda uit Bolsward in de klasse -10 jaar. Zij verdeelde haar resultaten mooi. Startte met een verlies partij en ging in haar 2e partij na met yuko achter te hebben gestaan er met een wazari toch met de winst vandoor. Haar 3e partij werd helaas weer verloren maar haar laatste partij sloot ze kordaat met ippon af, wat resulteerde in een mooie 2e plaats. Sinne van Loenen uit Makkum kon toen ook aan de bak in de klasse -12. In technisch mooie partijen liep ze slechts tegen 1 verlies partij aan, wat haar tot een knappe 2e prijs bracht.

Op dezelfde mat kon Riemer-Jelte Buwalda uit Bolsward zich in de klasse -10 toen ook opmaken voor zijn debuut in Almere. In zijn 1e partij liep hij snel tegen een straf op. Hij herpakte zich goed door met wazari en vervolgens met ippon de partij vroegtijdig tot een einde te brengen. Ook in zijn 2e partij wist hij deze lijn voort te zetten. De tegenstander werd vlot met ippon verschalkt. De 3e partij moest de beslissing brengen, daar zijn tegenstander ook alles met ippon wist te winnen. Na een tactische partij waar Riemer-Jelte duidelijk de betere was, besloot de tegenstander vroegtijdig op te geven, 1e prijs voor deze Bolswarder judoka.

In de middag kon Eva van der Kooij uit Makkum haar opwachting maken. Helaas wist zij ondanks een aantal knappe partijen niet tot winst te komen, wat resulteerde in een 3e plaats.

Op de foto Amara en Riemer-Jelte Buwalda (eigen foto)

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.