Veel belangstelling voor huurwoningen Mariahof

PA290227Zaterdag was er veel belangstelling voor de nieuwe huurwoningen op het Mariahof in Bolsward.

Voor de woningen van Sijperda beheer, is veel belangstelling. Al tijdens de bouw van de woningen in de oude filmzaal van Sociëteit de Doele lieten belangstellenden weten geïnteresseerd te zijn in de woningen.

Naamloos_panorama1De woningen variëren in grote van 70 tot en met 120 vierkante meter en zijn via een brug over de oude stadsgracht vanaf het Mariahof te bereiken. Na deze open dag zal gekeken worden naar de poteniële huurders van de woningen.

 

Naamloos_panorama3Hier wordt volgens de medewerkers van Sijperda Verhuur goed naar gekeken want de nieuwe huurders moeten wel bij elkaar passen in de nieuwe kleine gemeenschap. Hierbij wordt ook gekeken naar de buurtbewoners en de omgeving.

Nieuwmarkt no 24 Sociëteit De Doele-zaal 002 04-10-2008

Onder de kijkers waren ook veel oudere Bolswarders die zich vooral de Doele nog wisten te herinneren uit hun jeugd toen het nog een filmzaal was en er ook regelmatig bands optraden. Ook werden er vroeger vele bruiloftsfeesten gehouden en was het de start en finishlocatie voor de Fietselfstedentocht.

PA290234De woningen zijn klaar en als de huurcontracten zijn getekend, kunnen de nieuwe bewoners al snel hun nieuwe woning betrekken.

Later zullen in het voorste gedeelte van De Doele ook nog vier appartementen gerealiseerd worden.

Foto oude Doelezaal: Tonnie Siemonsma


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *