Veel belangstelling open dag Technics4u (foto update)

Vandaag waren de deuren van Ventura Systems en Hochwald Bolsward geopend voor de leerlingen van de basisschool.

Technics4U is een techniek promotieproject voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 7/8), leerkrachten en ouders. Het project bestaat uit een techniekmanifestatie voor basisschoolleerlingen deze was afgelopen vrijdag op het Marnecollege en vandaag konden de leerlingen met hun ouders en leerkrachten bedrijven Met als doel hen te enthousiasmeren voor techniek.

Bij Ventura systems op industriepark De Marne kregen de kinderen een rondleiding door het bedrijf. Het bedrijf maakt innovatieve deursystemen voor bussen, trams en metro en deze worden verscheept over de gehele wereld. De kinderen konden op verschillende manieren zien hoe die techniek werkte. Ook konden ze in de proefopstelling ervaren hoe het nu werkt als een deur dicht zou gaan en er zou nog iemand tussen de deuren staan. Ook konden ze een bus in elkaar zetten. Na afloop kregen de kinderen nog wat informatie mee en een stuk gereedschap voor hun gereedschapskoffer.

Bij Hochwald werd men ook rondgeleid door het bedrijf en kreeg men uitleg over wat er precies gemaakt wordt in het bedrijf. De rondleiding ging door de blikfabriek van Hochwald die hiervoor speciaal in bedrijf was. Ook bij Hochwald worden de producten wereldwijd verspreid. Naast gecondenceerde melk wordt er ook melk ingeblikt met verschillende smaken. En die verschillende smaken konden de kinderen proeven. Ook hier kregen de kinderen na afloop een gereedschapstuk mee voor de speciale koffer.

Meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.