VC Bolward verliest in Groningen

De derde wedstrijd van het seizoen moesten de meiden van Bolsward dames 1 tegen Oranje Nassau in Groningen. Dit team doet ieder jaar mee om de bovenste plekken in de Derde divisie: een lastiger tegenstander dus.

Bolsward begon met Imke en Marianne op de buiten, Anna en Lotte (Niezen) op de midaanval, Oda als spelverdeelster en Marrit op de diagonaal. Als wissels de bank naast coach Arjan Verseput begonnen Jolanda, Ineke, Marjan, Fleur en Nina. Lotte Wiersma was mee, ondanks een blessure. VCB begon sterk. Door een goede servedruk en veel vechtlust hielden de bezoekers het initiatief in de set en pas richting het einde van de set begonnen begon Oranje Nassau beter te spelen. Boven de twintig werden de Bolswarders slordiger en de thuisploeg profiteerde hier optimaal van door met 25-21 de set te pakken.

Het verlies van de eerste set leek Bolsward niet veel te deren, want in het tweede bedrijf begonnen ze wederom sterk. Door goede services van Lotte en Anna kwam Bolsward los en ON had weer moeite om aan te klampen. Het einde van de set kwam in zich en met een 13-19 voorsprong leek de winst voor Bolsward in zicht. ON kwam echter weer terug door een goede serveserie en, evenals in de eerste set, was het de thuisploeg die doordrukte. Eindstand set twee: 28-26.

Set drie en vier was ON een stuk sterker en overtuigender dan in de eerste twee sets en kreeg nu vanaf het begin van de sets meer grip op het spel van de Bolswarders. Toch golfde het spel op en neer. Bolsward stond af en toe voor, maar moest dan toch weer toelaten dat de tegenstander langszij kwam. De passing aan Bolswarder zijde werd slordiger, waarna Marjan het veld in kwam om te helpen. Ook de andere wisselspeelsters werden door coach Arjan ingezet, maar helaas was het beide sets weer hetzelfde beeld als in de voorgaande sets: aan het einde was ON gewoon de sterkere en maakten ze hun kansen goed af.

Hierdoor moesten de Bolswarders, enigszins geflatteerd, met een 4-0 nederlaag huiswaarts. Genoeg stof tot nadenken na deze nederlaag zullen we maar concluderen. De komende week zal hard getraind moeten worden om de slordigheden uit het spel te halen om aanstaande zaterdag een beter resultaat te halen. Dan spelen de dames om 18.00 uur thuis tegen Captains Kangaroes uit Hardenberg.