VC Bolsward wint Veracles DS 2

BOLSWARD – Na één week rust speelden afgelopen zaterdag de dames van VC Bolsward tegen Veracles DS 2 uit Groningen. De laatste twee wedstrijden tegen Betech Olhaco D1 en Sudosa-Desto D2 gingen helaas verloren. Hierdoor was VC Bolsward zaterdag extra gebrand om de 4-0 winst binnen te halen.

Coach Arjan Verseput begon in de 1e set met in de basis Oda Prins, Marianne Dijkstra, Lotte Niezen, Jolanda Hobma, Imke van der Leest en Anna IJdema. En voor het eerst in het seizoen ging VCB met een libero spelen, Marjan Altena-de Vries nam deze taak op haar.

VCB won de set met 25-22. De 2e set begon VCB met dezelfde opstelling als in de 1e set. VCB begon sterk met een goede serve. Ook de pass liep goed, hierdoor kon Oda Prins de aanvallers goed bedienen. VCB kon Veracles goed onder druk zetten waardoor er veel fouten aan de kant van Veracles werden gemaakt. Hierdoor kon VCB de set gemakkelijk naar zich toe trekken met 25-10.

De 3e set begon VCB weer met dezelfde opstelling als de 1e en 2e set. Wederom begon VCB de set goed en kon daardoor ook snel een mooie voorsprong opbouwen. VCB wist het goede spel te behouden. Hierdoor won VCB de 3e set ook met 25-10.

De 4e set begon VCB wederom met dezelfde opstelling. De twee teams gingen gedurende de hele set erg gelijk op. Uiteindelijk won VCB met  eindstand van 25-23. Een 4-0 winst voor VC Bolsward.

De dames van VC Bolsward DS 1 nemen het zaterdag 12 december op tegen VC Sneek DS 3 in Sneek. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 9 januari 2016 om 16.00 uur. Bolsward neemt het dan op tegen Payroll Profession als Tjoba DS 1.