vc Bolsward wint van Oranje Nassau

Volleybal club Bolsward dames 1 ontving afgelopen zaterdag Oranje Nassau uit Groningen.

Deze ploeg had tot op heden maar 1 wedstrijd verloren. Dit zorgde voor hoge verwachtingen vanuit de bolswarders. Er werden 2 weken nog harder getraind.

De opdracht was om scherp te beginnen en dit deed VCB. Mooie serves en tactische balletjes zorgden ervoor dat de eerste set met 25-18 werd gewonnen door de thuisploeg.

De tweede set begon met dezelfde opstellingen. Wederom was de taak om goed te beginnen en dit door te zetten. Oranje Nassau was gebrand op weer een overwinning, maar ook vc Bolsward wilde revanche voor de uitwedstrijd in Groningen. Er werd goed gepasst, zowel door de libero, als de passer/lopers. Dit zorgde ervoor dat nu de midspeelsters wat meer aangespeeld konden worden. Waar VCB in de uitwedstrijd moeite had om de harde buitenaanval te kunnen verdedigen, ging dit zaterdag prima. De tweede set werd ook gewonnen door vcB met 25-19.

Set nummer drie eindigde in winst voor vcB met 25-20. De Groningers lieten het er een beetje bij zitten in de vierde set. Door een mooie servesserie en overall goed spel van Bolsward werd ook deze set beslist in het voordeel van de bolswarders met 25-15.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.