VC Bolsward verliest belangrijke match tegen Sudosa

BOLSWARD – Na een paar weken rust moesten de dames van VC Bolsward afgelopen zaterdag weer aan de bak. Op het programma stond voor de dames een wedstrijd tegen Sudosa-Desto. Vorige keer tegen Sudosa verloor Bolsward met 4-0, dus de dames hadden wat recht te zetten.

De eerste set begon coach Arjan Verseput  met in de basis: Oda Prins, Marianne Dijkstra, Jolanda Hobma, Anna IJdema, Marrit Dijkstra, Fleur Wiersma en als libero Marjan Altena.

De eerste set begon aan de kant de thuisploeg moeizaam. Er werd wat achter de feiten aan gelopen, waardoor Bolsward steeds een paar puntjes achter kwam te staan. Bolsward werd verder in de set steeds sterker en de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Door een goed blok van Sudosa kon Bolsward er moeilijk doorheen komen en was het lastig scoren. De puntjes die Bolsward liet liggen, die puntjes werden door Sudosa wel afgemaakt. Hierdoor ging de eerste set met 20-25 verloren.

In de tweede set werden er geen aanpassingen aangebracht door Arjan Verseput. Ook deze set begon Bolsward weer moeizaam en liep door het maken van eigen fouten weer punten achter. Sudosa speelde snel, en hun spelverdeelster kon haar aanvalsters goed bedienen. Hierdoor was het voor Bolsward lastig om het blok te zetten, wat ze de nodige puntjes heeft gekost.

Arjan Verseput brengt een wissel in halverwege de tweede set, Imke van der Leest komt erin voor Marrit Dijkstra. Bolsward begint beter te spelen en beide teams vechten voor de winst. De thuisploeg maakt het lastiger voor Sudosa, maar de gasten trekken zich hier niks van aan en winnen ook de tweede set: 22-25.

In de derde set werd door beide teams sterk gespeeld. Lange rally’s waren typerend voor deze set. Beide teams hadden het zwaar met scoren en er vielen weinig ballen op de grond. Ook de stand ging zeer gelijk op gedurende de hele wedstrijd. Doordat Sudosa netjes speelde, konden zij met hun aanvallers vele kanten op. Dit betekende dat Bolsward het blok en verdediging sterk moest houden. Dit lukte niet helemaal waardoor Bolsward wat in de problemen kwam. Ook nu hield Sudosa de voorsprong, maar ze kregen het wel lastiger. Op een stand van 20-20 vraagt Sudosa een time-out aan, met daarop volgend, aan kant van Sudosa een dubbele wissel. Bolsward staat goed te spelen, en coach Verseput gaat wisselen. Jolanda Hobma wordt gewisseld en Marrit Dijksta komt erin. Helaas voor Bolsward, wordt ook deze set met 21-25 door Sudosa gewonnen.

Als Bolsward nog een puntje in eigen huis wilde houden, moesten ze de vierde set toch echt winnen. Die set begon goed voor Bolsward. Ze konden makkelijk scoren en Sudosa kon het nette spel, wat ze de hele wedstrijd hadden, niet meer spelen. De ballen schoten alle kanten op waardoor de thuisploeg op een grote voorsprong kwam te staan. Sudosa bleef foutjes maken en Bolsward kon hier goed van profiteren. Arjan Verseput bracht een dubbele wissel in. Marrit Dijkstra kwam erin voor Oda Prins en Lotte Wiersma kwam erin voor Jolanda Hobma. Bolsward begon iets slordiger te spelen, maar pakte dat gelukkig snel weer op waardoor het de voorsprong hield en deze niet meer los liet. De laatste set werd door Bolsward gewonnen met 25-12.

De eerstvolgende wedstrijd voor Bolsward is 19 maart om 15:30. Deze wedstrijd wordt in Groningen gespeeld tegen Veracles D2.