VC Bolsward overtuigend winnaar

Zaterdag 17 oktober nam dames 1 van VC Bolsward het op tegen het 1e damesteam van Captains***Kangaroe uit Hardenberg.

Dit team degradeerde afgelopen seizoen vanuit de 1e divisie en komt nu uit met een relatief jong nieuw team (leeftijd 16-23 jaar) in de 2e divisie. Voor de Bolswarders was het orde op zaken stellen na de verloren wedstrijd van afgelopen week. VCB DS1 is dit seizoen in een geheel nieuw wedstrijdtenue gestoken door Sporthuis A.P. van der Feer uit Bolsward. Vooraf aan de wedstrijd start VCB met 2 pupillen van de week die een balletje mogen opslaan.

VCB start de 1e set met in de basis Marianne Dijkstra, Anna IJdema, Marrit Dijkstra, Imke van der Leest en Lotte Niezen. Door afwezigheid van Oda Prins start Nina Visser op de spelverdelingspositie. De start is moeizaam. Door persoonlijke foutjes en wat misverstanden in het achterveld komt VCB op een 5-1 achterstand. VCB herpakt zich door een goede passing van Marianne op Nina, waardoor Imke de bal hard binnen de lijnen bij de tegenpartij slaat. Door een goede serveserie van Lotte Niezen en Marrit Dijkstra is de stand inmiddels in het voordeel van de Bolswarders 14-9. Ondanks 2 time-outs van Captains***Kangaroe kan VCB de 1e set redelijk eenvoudig naar zich toetrekken met 25-15.

De 2e set start Bolsward in ongewijzigde formatie. Ondanks een moeizame start aan Bolswarder kant, pakt VCB snel de draad weer op. Door een goede servedruk van Marianne en een killblock van Anna en Marrit wordt de voorsprong snel opgebouwd naar 11-5. Door een goede passing in het achterveld kan Nina haar aanvalsters goed bedienen. Na een time-out van Captains***Kangaroe (18-10) is Bolsward even haar focus kwijt. Verdedigingsballen worden gemist wat de stand zet op 18-14. Coach Arjan Verseput voert een dubbele wissel door en brengt Jolanda Hobma in het veld voor Marrit Dijkstra en Fleur Wiersma voor Lotte Niezen. De bolswarders herpakken zich en kunnen de setwinst naar zich toe halen met 25-16.

De 3e set starten in de basis Marianne Dijkstra, Anna IJdema, Jolanda Hobma, Marjan de Vries, Lotte Niezen en Nina Visser. Bij een achterstand van 0-3 vraagt coach Arjan de 1e time-out voor Bolswarder kant aan. VCB komt niet lekker tot scoren waardoor het spel een moeizaam verloop kent. De stand loopt gelijk op. Door een aantal foutjes aan kant van Captains***Kangaroe, gevolgd door een aantal mooie aanval- en blokkeerpuntjes aan Bolswarder kant, komt VCB op voorsprong (14-18). Fleur Wiersma wordt nog door coach Arjan in het veld gebracht. VCB sluit ook de 3e set winnend af met 25-20.

De 4e set start Ineke Hobma op de midpositie voor Anna IJdema met vervolgens Marianne, Jolanda, Marjan, Lotte en Nina in het veld. Captains***Kangaroe start met een kleine voorsprong. De passing verloopt beter aan Bolswarder kant en er wordt met druk geserveerd. Een mooie serveserie van Fleur Wiersma brengt VCB op een lichte voorsprong. Een mooie ontwijksprong van Fleur Wiersma op de achterlijn levert het uiteindelijke laatste setwinstpuntje op. Bolsward wint de wedstrijd enigszins moeizaam maar toch met 5 belangrijke puntjes.

De dames van VCB DS1 komen op zaterdag 31 oktober 2015 weer in actie tegen VC Zwolle DS2 te Zwolle. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 21 november 2015 om 18:00 uur. VCB DS1 speelt dan tegen Betech Olhaco.