VC Bolsward eenvoudig langs Stanfries

Zaterdag 31 januari 2015 reisden de dames van Bolsward af naar IJlst. Wederom werd de Friese derby gewonnen door de dames van VC Bolsward. Bolsward nam alle punten mee naar huis. Stanfries- VC Bolsward: 0-4.

Stanfries bood op geen enkel moment geduchte tegenstand. Vooraf hadden de dames van Bolsward op veel meer tegenstand gerekend. De eerste set begon Bolsward met de volgende dames in de basis: Oda Prins, Marianne Dijkstra, Marrit Dijkstra, Jolanda Hobma, Anna IJdema, Ineke Hobma en Marjan de Vries (libero). Bolsward kon goed hun eigen spel spelen. Via snelle set ups werden veel punten gescoord. Dit gecombineerd met een goeie service leidde tot de volgende setwinst : 19-25.

Bolsward ging in de tweede set door met hetzelfde spel. Bolsward maakte zelf minder fouten en Stanfries bood nauwelijks tegenstand. Eindstand 14-25.

In de derde set kwam op een stand van 12-20 Lotte Wiersma in het veld voor Anna.
Koud in het veld mocht Lotte serveren, Dit pakte goed uit, een mooie serve serie volgde. Een ace en meerdere ketsers van de tegenstander zorgde voor een 12-25 setwinst.

In de vierde set nam Britt Kroon de spelverdelerspositie over van Oda Prins. Aan beide kanten werd het spel trager en oogde het spel wat loom. Bolsward ging hier niet lang mee door. Er werd een goeie voorsprong opgebouwd. Het laatste winnende punt liet nog even op zich wachten. Stanfries had een goede blokkering staan en het was lastig om er langs te komen. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg en werd ook deze set gewonnen. 21-25.

De volgende thuiswedstrijd is 14 februari om 17.00 tegen de nummer 1 Oranje Nassau.