Vanavond kans op onweer en zware windstoten

MeteoGroup verwacht vanavond een aantal stevige buien die van west naar zuidoost over het land trekken met onweer en zware windstoten. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer kunnen windstoten voorkomen tot 85 kilometer per uur.

Boven de Britse eilanden ontwikkelt zich vandaag een klein lagedrukgebied dat vanavond ten noorden van de Waddeneilanden naar Denemarken zal trekken. Het aan het lagedrukgebied gekoppelde front trekt in de avonduren van west naar zuidoost over ons land met flinke buien. Daarbij is onweer mogelijk. Voor de buienlijn uit neemt de zuidwestenwind vanmiddag en vanavond geleidelijk toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en aan zee en op het IJsselmeer kracht of hard.

De meeste wind wordt verwacht tijdens de passage van de buienlijn. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer kunnen bovendien zware windstoten voorkomen tot 85 kilometer per uur. Landinwaarts kan een enkele uitschieter tot 75 kilometer per uur voorkomen. In het Waddengebied kan de wind vanavond tijdelijk toenemen tot stormachtig, windkracht 8.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.