Van wie is nu "Ons Gebouw"

De fractie PvdA Súdwest-Fryslân heeft schriftelijk vragen gesteld naar aanleiding van een informatieavond eind september in het stadhuis voor de gebruikers van ‘Ons Gebouw’ in Bolsward.

Er is daarna veel commotie ontstaan bij de plusminus 31 gebruikers van bovenstaande locatie en ook onder de bevolking in deze stad. De mededeling van het college destijds dat men per 1 januari een andere locatie moest zoeken omdat er voor de muziekschool geen plaats meer is in het Marne College. De muziekschool Bolsward heeft haar oog heeft laten vallen op Ons Gebouw. Die mededeling kwam toen als een complete verrassing voor de aanwezigen.

Tonny de Vries (PvdA) vraagt zich af of het college zich bewust is dat het Sociaal Cultureel Centrum met zijn laagdrempeligheid, betrokkenheid en de ligging, de ontmoeting plaats is van Bolsward en tevens het theater op de schaal van Bolsward.

Verder wil de partij ook weten of de voormalige muziekschool in de Kerkstraat een optie is. Wethouder Mirjam Bakker, die nog in onder handeling is met de gebruikers, geeft aan dat het  te verbouwen Stadhuis mogelijk ruimte kan bieden voor  huidige gebruikers van ‘Ons Gebouw’. De PvdA wil dan ook weten wanneer er definitief met de verbouw wordt begonnen en wanneer deze is afgerond.