Valpreventie programma voor ouderen nu ook in Bolsward

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat is de wens van veel ouderen. Door het risico op vallen in en om het huis te verminderen kunt u een hoop narigheid voorkomen en zo lang mogelijk thuis wonen.

Gelukkig is het vaak gemakkelijk om een val te voorkomen. Door voldoende te bewegen, veilige gewoontes aan te leren en aanpassingen in huis te doen verkleint u de kans op vallen.

Wat is in Balans?
In Balans is een cursus om de sta zekerheid van ouderen te bevorderen en daarmee het aantal valongevallen te verminderen. De cursus bestaat uit 10 lessen. De cursus In Balans kost € 20,- per persoon (incl bakje koffie/thee).

Voor wie is in Balans?
In Balans is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen vanaf 65jaar die zich onzeker op de been voelen tijdens lopen, bang zijn om te vallen of al vaker zijn gevallen en gebruikers van loophulpmiddelen zoals stok of rollator.

Aanmelden of meer informatie
U kunt zich aanmelden bij de Buurtsportcoach via het telefoonnummer 14 0515 of stuur een email.Voor meer informatie over de valpreventiecursus kunt u ook kijken op www.sudwestfryslan.nl.


1 reactie

  1. Rika Wind schreef:

    We starten op maandag 1 februari van 10:30 – 12:00 uur. U krijgt voorlichting + een beweegmoment en na afloop een bakje koffie/thee.
    De cursus vindt plaats in de serre van Nieuw Elim, Nanne Reijnstraat Bolsward.
    Graag vooraf aanmelden!
    Tot ziens op 1 februari!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *