"Vader" zwaan neemt zorg voor jongen alleen op zich

De verontwaardiging was groot toen afgelopen week bekend werd dat een zwaan in de buurt van de Ugolaan was doodgebeten door een loslopende hond.

Het bleek om vrouwtjeszwaan te gaan met twee jongen en die de verdediging van haar jongen dus met de dood moest bekopen door de aanval van de hond. Wij kregen vandaag een foto van de mannetjeszwaan die inmiddels de zorg voor zijn twee jongen alleen voortzet. En het lijkt erop dat dit goed gaat. Medererkers van de Dierenambulance Dieren in Nood hadden buurtbewoners opgeroepen de zwanen goed in de gaten te houden en bij eventuele problemen hen te waarschuwen.  Het lijkt er dus op dat dit niet nodig is.

De politie heeft inmiddels met getuigen gesproken die de aanval van de loslopende hond hebben gezien en hebben een goed signalement van de eigenaar van het dier.

Foto: WDB Foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.