Vader en dochter vinden eerste kietvitsei Vogelwacht Bolsward e.o.

Burgwerd-Marco en Destiny van Spanning uit Bolsward vonden zondagmorgen om tien voor negen het eerste kievitsei van de Bolswarder vogelwacht.

Destiny die vorig jaar nog het eerste kievitsei van Friesland vond van de jeugd onder de twaalf
jaar, was al dagen gebrand om een eitje te vinden.
Vanmorgen was het voor de jonge vindster opnieuw raak. Nabij het nazorg rayon (bij Burgwerd) van haar vader zagen de twee een jokje (vrouwtje kievit) heel mooi laag weg vliegen waar op het tweetal besloot om maar eens te gaan zoeken. Na een paar slagen te hebben gedaan stuitten ze op een nestje met één eitje daarin.

Vader Marco die zelf in het bestuur van de vogelwacht zit belde meteen met mede-bestuurslid Wiebe Palstra om te horen of het eitje het eerste was van onze wacht. Omdat er dit jaar geen eieren mogen worden meegenomen trok Palstra zijn laarzen aan en kwam het eitje in het weiland controleren of het vers was.

Beide vinders zullen tijdens de nazorgvergadering van 4 april de wisselbeker voor het vinden van het eerste ei uit handen van voorzitter Eugene Rosenau uitgereikt krijgen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.