Update Ut ferskil tussen un groenteboer en un visboer (ingezonden)

Haree  burgemeester en wethouders, ik hef un fraag an jim. Fanaf 1 augustus komt Bas, de groenteboer, niet meer op Plein 1455 in oos Stadsie om sien spullen te ferkoopen en dat fiene un soot Bolsertus sonde. Hij het altied lekker spul en ut is niet te duur. En dear houwe wij in Bolsert wel fan.

Folgens ut gemeentelijke beleid su hij oppe donderdagmarkt mutte komme te staan en  maan hij niet meer los op uut plein sien spullen ferkoopen. Tja as jim dat fiene is dat suh en dat mut dat suh weese maar ut is sonde!

Maar dan hef ik wel un fraag an jim. Hoe sit dan dan met de visboer die elke vrijdag sien vis ferkoopt op datselde Plein 1455. Wat is ut ferskil tussen een visboer en un groenteboer? Of mut Bielsma met sien lekkerbekjes ok naar un ander plekje tu en wete wij dat nog niet?

Nou skient ut suh te weesen dat as jou un visser fraage naar de maat fan de gevongen vis hij altied un andere maat angeeft as de werkelijke maat. Folgens mij doene jim dat nou ok en meete jim in dit gefal ok met twee maten. Maar wij binne oose maat Bas wel mooi kwiet!

Bin heul beneid naar wat jim antwoord is en of jim dat met een strak “lekker” bekje kenne uutlegge!

Groeten fan Un Oliekoek die ut niet begriept

(naam en adres bekent bij de redactie)

Update:

In de beleidsnota Ambulante Handel staat het volgende over het verschil tussen een visboer en een groente boer. (bladzijde 7)

Indien marktvorming niet haalbaar is, is versnippering van standplaatsen ongewenst. Het beleid is er op gericht de inname van standplaatsen ook dan te bundelen op een bepaald dagdeel. Uitzonderingen op deze regel zijn alleen mogelijk als het gaat om standplaatsen met mobiele verkoopwagens waarin eetwaren ter plaatse worden bereid voor directe consumptie (zoals snacks en vis). Daarbij dient uiteraard wel te worden voldaan aan de toetsingscriteria die in paragraaf 3.5 worden geconcretiseerd. Ook moeten deze standplaatsen passen binnen de Detailhandelstructuurvisie.


7 reacties

 1. Peter schreef:

  Naam en “rugnummers” ……, d’r wut al vurskrikkeluk auwehoert in Boalsert,
  d’r wut niet allenig met 2 maten meten…d’r wut nog altied naar een klein klubkuh lusterd in Boalsert.
  En ut sil tied wurre dat dit op houd!
  Boalsert mut voorut dat mut in elk geval met een Lidl, en at ut kin dan oek nog mar een Action juh.
  Vugeet vooral niet dat de huidege markt lui oek een vurskrikkeluk groat aandeel hewwu in ut heeeele gebeuren wat Bas aangaat……(al zeggu ze van niet)

  • Jacob schreef:

   Harré Peter,
   kist ut de marktlui níet verwiete dat Bassie weg is, hij het zelf ut hazepad kozen.
   Miskien must eerst even bij de gemeente informeru hoe ut destieds sat met sien fergunning, der het ie nou jaren van profiteert skient.
   En groentu en fruit kist overal wel koopuh ju, zelfs op de markt wel denk. En anders hef ik nog wel wat op Mien volkstuuntsie ast ut niet meer betaluh kist.
   Wel tegen een marktprieske nou. 😉

   Su, hef ik ok s wat seit over die flauwekul.
   Koop lokaal, steun lokaal

  • Astrid schreef:

   Inderdaad! …..WIE bepaald?

   Als Bylsma dér staan mag, ( niet iens MIEDEMA befoarbeeld?)

   Dan mag BAS dér ok staan toch? Marktbeleid en ok Plein 1455 beleid is inne war. Wat mut bijvoorbeeld die eeeeeeeuwige Friesland Zorgverzekeraars bus dér? Dat kin dus ok? Wér kinne de maten meten wudde? Ség ut maar.

 2. Desi Eras schreef:

  Heel jammer dat Bolsward dit overkomt. Een hardwerkende middenstander die, zo komt het mij over, het licht in de ogen niet gegund wordt.

 3. Johan peperkamp schreef:

  T slaat nergens op de gene die dit verzoek in hè dient om er voor t zorgen dat ze weg moeten waren de eerste die er kwamen om groenten en fruit en ja een vis boer kun je gelijk vis eten maar dat is tot zo ver er is ook vis te koop dat je tûs ok klaar maken kinne en bij de fruit en groente boer kan dat dan niet nou de kienders eten een pas gekochte appel ja dat kin je zo eten of een mandarijn-tsie is zo te eten zij hè ok prullenbakken voor de skil dus ok der valt niet over te mekkeren vers is toch t moto gezond en vers fruit en lekkere groenten dus hou op te zeuren bied bas zijp Jim excuses en laat die man der staan .

 4. feike schreef:

  ut veschil tussen vis boer en groenteboer. vis mut op vrijdag vekocht wurre want de rk kerk zijt op vrijdag geen vlees. nou ja en niks is ok niks dus vis. maar vis mut eigenluk met wuttels dus bas mut daar naast staan .fien ik hoor maar ja wie bin ik .

 5. Henk van der Meulen schreef:

  tja ut merkbeleid in boalsert is gewôôn voor iederien geliek.
  géén voortrekkerei van geen ien.
  ken der over met prate hoe sypathiek de regels handhaaft wurre.
  2 jaar terug staan ik op un klein plakje op de totaal verregende heamielmerk, de meeste kooplui waren niet komen en de rest nokte al vrij gauw off.
  nou was ik niet ies ’n merkkoopman en ik verdiende der al helemaal niks met.
  ik ston der ut wandelvoetbal te promoten van SC Boalsert en SWF is der ok één van de sponsors fan.
  maar der het dan de merkcommissie weer niks met te maken, “jou nimme deel an de merk en nimme 2 kante meter plak in, dus jou mutte 15 euro staangeld betale”
  al mien sjarmes waren niet an dizze mensen besteed, “Geld op ut Kleed”
  ik hef om verder gezeik te voorkommen maar betaald onder protest.
  regels mutte der nou ien keer weze, Sien maar naar ut woonskip beleid, dat het mie toch un jarenlange touwtrekkerij weest.
  moraal van dit verhaal: regels goed…maar dan ok voor iederien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *