Ureterp wint brandweerwedstrijd Wommels

In Wommels werden zaterdag vaardigheidstoetsen gehouden waaraan negen brandweerkorpsen meededen.

Het korps van Wommels had in en om het  zwembad De Klomp een scenario uitgezet waarbij de deelnemendekorpsen getoetst werden op hun vaardigheden.

Door vrijwilligers werd gewerkt om het terrein weer klaar te krijgen voor de opening van het nieuwe seizoen. Tijdens deze werkzaamheden was er brand ontstaan in de ketelruimte die zich snel uitbreidde.

De brandweer van Wommels was al gealarmeerd en het korps verzocht om bijstand van één van de deelnemende korpsen. Tijdens deze werkzaamheden raakt een persoon beklemd onder het materiaal. De bevelvoerder van Wommels gaf aan zich te redden met de brand en vroeg de bevelvoeder van de 2e TS de beklemming van de persoon op te pakken en dit te melden bij de AC.

Het korps van Ureterp deed dit het beste en wist de wedstrijd te winnen. In totaal deden er negen korpsen aan de training mee: Ureterp, Franeker, St.-Annaparochie, Workum, Jubbega, Tjalleberd, Nieuwehorne en de Groninger brandweerkorpsen van Haren en Grootegast.

De vaardigheidswedstrijden van het Algemeen Brandweer Westrijd Comité (ABWC) vonden zaterdag tevens op acht andere locaties in Nederland plaats. Zulke trainingen zijn belangrijk voor de brandweer en daarom worden ze vaak gehouden.

Foto’s Aise van Beets


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *