United coffee komt in Japanse handen

Oudere  Bolswarders kennen het nog als de VLF wat na vele jaren veranderde in de Drie Mollen. Een paar jaar geleden werd het United Coffee en binnen enkele maanden zal het Bolswarder koffiebedrijf over gaan in Japanse handen.

Het Japanse UCC Holdings (UCC) beoogt met de transactie twee toonaangevende koffiebedrijven uit Azië en Europa samen te brengen, zodat één van de vijf grootste onafhankelijke koffieproducenten ontstaat. UCC heeft een omzet van zo’n €2,5 miljard per jaar en er werken 3700 mensen.

De Japanse onderneming levert aan retail, out-of-home en industriële markten. Het familiebedrijf dateert uit 1933 en deed in 1969 de uitvinding van koffie in blikjes. Verder exploiteert UCC koffiespeciaalzaken en heeft het plantages in Jamaica en Hawaï, plus nog zeven fabrieken in Japan. United Coffee dat eerder dit jaar een koffiecapsulessysteem voor de Out-of-Home markt introduceerde www.campanini.nl , verwacht als de overname in het tweede kwartaal van 2012 is afgerond meer wereldwijde groei. Bij United Coffee werken zo’n duizend medewerkers en de omzet ligt rond de €422 miljoen. UC is actief in Nederland (vestigingen in Bolsward, Den Bosch en Mijdrecht), Frankrijk, Spanje en Engeland. Het koffiebedrijf is van oorsprong Nederlands. In 1818 werd het in Den Bosch opgericht als familiebedrijf en bleef 150 in familiebezit. Bestuursvoorzitter Per Harkjaer verwacht dat UCC de innovatieve kracht van de United Coffee zal verbeteren. “Ik weet zeker dat onze nieuwe eigenaar ons zal helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Het zal onze positie van ‘prefered partner’ voor een groot aantal Europese klanten verbeteren.”

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.