Unieke Shell modellen in treinmuseum Sneek

Bijna honderd dozen vol met modellen van modeltreinen, auto’s en benzinepompen met het Shell-logo staan in Sneek. Ze zijn daar opgeslagen in een van de depots van het museum. Enkele van de fraaiste modellen zijn nu te bewonderen in een bijzondere expositie.

Een werknemer van Shell had iets met modeltreinen. Zo begon hij overal ter wereld modeltreinen en speelgoed te verzamelen waarop het logo van Shell stond. In alle maten, uitvoeringen en van uiteenlopende materialen. Omdat bij treinen ook auto’s en benzinepompen horen, begon hij ook die te verzamelen.  Als er maar het logo van Shell op stond. Zo ontstond een unieke en omvangrijke verzameling van Shell in het klein. Bij z’n pensionering heeft hij de hele verzameling overgedragen aan Shell.

In 2011 heeft Shell het Nationaal Modelspoor Museum in Sneek benaderd met de vraag of men een tentoonstelling kon inrichten voor de Shell familiedag. Al gauw kwam het gesprek op de kartonnen dozen met treinen in de kelder. De medewerkers van Sneek waren onder de indruk. Besloten werd om de verzameling door het museum te laten registreren, waar nodig te restaureren en op te slaan in een depot van het museum. Afgesproken werd dat de treinen niet zouden rijden op de vele banen van het museum.  Wel mochten ze gebruikt worden voor tentoonstellingen. En zo geschiedde.

Van dinsdag t/m vrijdag en zondag is het museum geopend van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.treinenmuseum.nl te vinden.

Fotobijschrift:  Shell in Sneek Foto Henk Bootsma

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.