Unieke schenking blikken treinen voor modelspoormuseum

Het modelspoormuseum in Sneek is verblijd met een omvangrijke schenking unieke blikken treinen. Bij de schenking zaten niet alleen locomotieven en rijtuigen maar ook rails en trafo’s. Met al het materiaal kan in het museum een authentieke blikken modelbaan worden aangelegd.

Fraaie blikken treinen Foto Henk Bootsma

De blikken treinen van het merk ETS worden in Praag gemaakt. Ze staan bekend om de zeer fraaie en gedetailleerde bedrukking. Dat is vooral goed te zien bij de oogstrelende goederenwagons. Het bijzondere van deze schenking is dat de treinen nog dagelijks reden op een grote baan opgesteld op de zolder van de schenker. In goed overleg met de eigenaar is de baan afgebroken en zijn alle bruikbare onderdelen meegenomen naar Sneek. Van locomotieven tot transformators en van rijtuigen tot rails. Op dit moment zijn de fraaiste modellen in het museum tentoongesteld.

Van dinsdag t/m vrijdag en zondag is het museum geopend van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. In de kerstvakantie is het museum ook op maandag open. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.treinenmuseum.nl te vinden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.