Unieke prestatie van 78-jarige karateleraar uit Bolsward

BOLSWARD – De 78-jarige Herman Veltman uit Bolsward heeft zondag met succes examen gedaan voor de vijfde Dan zwarte band bij de Karate-do Bond Nederland. Tijdens de nationale Dangraadexamens in Harderwijk gaf Veltman een technische presentatie van zijn inzichten en vaardigheden.

Het behalen van de vijfde Dan zwarte band is op zichzelf al een bijzondere prestatie. De relatief gevorderde leeftijd van Herman Veltman maakt zijn prestatie uniek. Veltman geeft les in karate en iaido in zijn eigen school Shin Bu Ken in Bolsward.

Hij heeft een jaar doelgericht getraind voor zijn vijfde Danexamen. Daarbij kreeg hij begeleiding van Michiel Commandeur van Kaihatsu Karate-do in Burgum. Leuk detail is dat Veltman in het verleden ook karateles heeft gegeven in Burgum. De begeleiding door Michiel Commandeur maakt de cirkel op een bijzondere manier rond.

Veltman is nu houder van de vijfde Dan karate en de zesde Dan iaido. Hij geeft elke maandag en vrijdag karateles in zijn dojo aan de Broerestraat 5 in Bolsward.

Ook zijn er jeugdlessen voor jeugd in de leeftijd van 8-14 jaar. Deze lessen worden verzorgd door Henk Wortman (eerste Dan) en Mark Bakker (tweede Dan). De iaido-lessen zijn elke dinsdag en zaterdag.

Fotobijschrift: Herman Veltman werd tijdens diverse onderdelen van zijn vijfde Danexamen bijgestaan door zijn leerling Mark Bakker (2 e Dan).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.