Ultralopers vertrokken voor hun Elfstedentocht

Nadat de veertig hardlopers zich op het bordes hadden voorgesteld aan het talrijk toegestroomde publiek, vertrokken ze om 11 uur vanaf het stadhuis voor de eerste editie van de Ultra Elftstedenmarathon.

©Facebook 11 Steden Ultraloop

De lopers hebben tot zondagavond de tijd om te finishen op de Bargefenne. Maar eerder al zijn er twee controleposten waar men na een bepaalde tijd niet verder meer mag lopen. Onder de deelnemers ook de Bolswarder Silvio Teunissen, ook de bedenker en organisator. De verwachting is overigens dat de eerste loper zich zondagmorgen 09.00 en 11.00 weer meldt op de Bargefenne.

Het is de langste loopafstand die in Nederland kan worden gelopen en om aan de start te kunnen verschijnen moeten de deelnemers kunnen bewijzen eerder aan ultralopen te hebben meegedaan.

Meer foto’s van de start

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.