Uitreiking Albada Jelgersma prijs tijdens BOOG Nieuwjaarsconcert

Bolsward –  Wethouder Mirjam Bakker van de gemeente Súdwest-Fryslân reikt zondagmiddag 8 januari in het Marne Theater, Schoolstraat 1, Bolsward, de Albada Jelgersma prijs uit. De uitreiking vindt plaats tijdens het BOOG Nieuwjaarsconcert met de Friese zangeres Nynke Laverman.

De Albada Jelgersma prijs is kort voor zijn overlijden door Johannes Piet Albada Jelgersma ingesteld. Daarvoor richtte hij de Stichting Albada Jelgersma – Schutterij – Prijs op. Met deze prijs wilde hij Bolswarders en Bolswarder verenigingen en instellingen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van kunst en cultuur, in het zonnetje zetten. Mensen en organisaties die zich vrijwillig hebben ingezet voor de muziek, dans, theater of toneel in Bolsward maken om het jaar kans op 1000 euro vanuit de stichting. In 2010 ging de prijs naar de Schutterij, twee jaar later naar amusementsorkest Andante en in 2014 naar Bolstjurrich. 

Het nieuwjaarsconcert van Nynke Laverman bestaat uit een mix van de liedjes van de nieuwe cd Wachter en songs van eerdere albums. Muzikaal wordt ze begeleid door Sytze Pruiksma (piano, marimba, dulcimer & slagwerk) en Geneviève Verhage op cello.

Het BOOG Nieuwjaarsconcert met Nynke Laverman begint om 16.00 uur. Entree: €12,50.

Zaal open: 15.30 uur. Kaarten reserveren bij het Gysbert Japicxhûs, tel. 573990,"> of via email: 

Foto Tonnie Siemonsma


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *