Uitleg over de Psalmen door ds. Henk Poot

BOLSWARD – Op maandag 15, 22 en 29 februari zijn er in Bolsward drie onderwijsavonden met ds. Henk Poot van Christenen voor Israël.

Het onderwerp waarover hij spreekt is: Israël in de Psalmen. De avonden zijn in gebouw Het Keerpunt, Burg. Praamsmalaan 35. De aanvang is om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Israël in de psalmen
Het Bijbelboek De Psalmen is waarschijnlijk het meest geliefde Bijbelboek. De Psalmen hebben iedereen overal en altijd wel iets te zeggen. De meeste Psalmen zijn 3.000 jaar geleden geschreven. Ze lijken bijna tijdloos te zijn in hun lofprijzing, verwondering en worsteling van het geloof, maar ook in hun verlangen naar de aanwezigheid van God. De liederen en gebeden gaan verder dan de persoonlijke verhouding tussen God en de individuele gelovige. Ze spreken over de verwachting van Gods koninkrijk, over de komst van de Messias en ze zijn tot troost voor Israël, de kerk en de mensen. De Psalmen zijn in het Hebreeuws geschreven. Door de Hebreeuwse structuur en denkwijze beter te begrijpen, gaan de Psalmen nog meer voor ons leven en krijgen we beter zicht op Gods plan voor deze wereld.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Voor hem is de verzoening tussen Kerk en Israël één van de belangrijkste opdrachten voor christenen van deze tijd. Ds. Henk Poot is een veelgevraagd spreker in Nederland.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Foto via Christenen voor Israël

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.