Uitbreiding woningvoorraad in Friesland verloopt ondermaats

Amsterdam, 11 oktober 2023 - Vergeleken met de rest van Nederland zijn er dit jaar in Friesland erg weinig woningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Afgezet tegen het aantal inwoners scoren alleen de provincies Limburg en Drenthe slechter. Dit blijkt uit een analyse van VvE-beheerder Parel Beheer, die recent verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), over de eerste acht maanden van 2023, onder de loep nam.

Afgezet tegen het aantal inwoners ligt de toename van de woningvoorraad maar liefst 31,9 procent onder het Nederlands gemiddelde. Per 100.000 inwoners kwamen er in Friesland slechts 194 woningen bij, terwijl er in Nederland gemiddeld 285 woningen aan de woningvoorraad zijn toegevoegd. Alleen Limburg en Drenthe hebben een kleinere toename van de woningvoorraad dan Friesland.

Ook op het gebied van nieuwbouw blijft Friesland ver achter. Met 171 toegevoegde nieuwbouwwoningen per 100.000 inwoners, komt Friesland 32,7 procent onder het Nederlandse gemiddelde uit van 266. Ook hier scoren alleen de provincies Limburg en Drenthe slechter.

In de provincies Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland is de toename van de woningvoorraad afgezet naar het aantal inwoners het meest toegenomen. Ook zijn in deze provincies de meeste nieuwbouwwoningen per 100.000 inwoners aan de woningvoorraad toegevoegd.

Bekijk de volledige uitkomsten, inclusief analyse per provincie op: https://parelbeheer.nl/onderzoek-voorraad-woningen-2023/

Lees het volledige artikel bij VvE-beheerder Parel Beheer.

Laat dit artikel viral gaan in Bolsward, deel het met je vrienden!

Auteur

Redactie deBolswardgids.nl
Redactie deBolswardgids.nl

Nieuws door VvE-beheerder Parel Beheer. Lees het volledige artikel op hun website.

  1. Uitbreiding woningvoorraad in Friesland verloopt ondermaats

Gerelateerde berichten