Uitbreiding en vervanging voor transportbedrijf A. Lootsma

BOLSWARD – A.Lootsma Transport heeft vrijdag 11 september vier nieuwe DAF CF 440 FT Space Cab trekkers in gebruik genomen. (Bron: Transport-online.nl)

Het nieuwe viertal vormt deels een vervanging en deels een uitbreiding van de 21 voertuigen tellende vloot van Lootsma. De trucks werden afgeleverd door Bedrijfswagen Service Friesland in Bolsward.

A. Lootsma Tanktransport en Tankcleaning B.V. is de officiële naam van het groeiende familiebedrijf uit Bolsward. De vloot van het transportbedrijf bestaat voor het grootste deel uit DAF trucks en ook voor de jongste investering viel de keuze weer op het Nationale truckmerk. “Wij zetten onze trucks zowel nationaal als internationaal in en met de DAF CF is dat geen enkel probleem”.

“De trucks hebben een aangenaam lage instap en een riante ruime cabine met alle comfort voor een week van huis. In het tanktransport is het eigen gewicht erg belangrijk en ook daar vormt de DAF CF de ideale oplossing. Vooral met de MX11 krachtbron met 440 pk is DAF in staat een bijzonder licht voertuig te bouwen. Dat resulteert in een hoog netto laadvermogen en daarbij telt voor ons iedere kilo”, aldus Oene Lootsma, verantwoordelijk voor het wagenpark.

Transport Efficiency
De DAF CF 440 trekkers zijn gespecificeerd met het ‘DAF Transport Efficiency’ pakket. Dat betekent dat de trucks voorzien zijn van een geoptimaliseerde aandrijflijn voor een nog lager brandstofverbruik. Veder zijn er lagere operationele kosten en wordt het milieu ontzien door deze uiterst efficiënte trucks.

De DAF trucks zijn uitgerust met de nieuwste veiligheid systemen waaronder Actieve Cruise Control, DAF Predictive Cruise Control en de Driver Performance Assistant. Verder zijn de trucks uitgevoerd met het Collision Warning en de noodrem assistent. “Veiligheid staat hoog in ons vaandel maar ook onze klanten zien steeds vaker streng toe op de veiligheid. Met deze nieuwe trucks nemen wij een voorsprong op het gebied van veiligheid en dat stellen onze klanten op prijs” aldus Oene Lootsma.

Om de chauffeurs te leren omgaan met alle nieuwe techniek aan boord krijgen ze een dag gratis rijtraining die tevens telt voor de verplichte Code-95 nascholing.

Bron: Transport-online.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.