Tweede Woonoffensief in voorbereiding

Na een succesvolle editie in 2014, komt de provincie opnieuw met een Woonoffensief. Gedeputeerde Hans Konst verzorgde woensdag een gezamenlijke aftrap in het bijzijn van tientallen vertegenwoordigers van Friese gemeenten en makelaars.

Tijdens de kick-off werden voorbereidingen van de actiemaand toegelicht. Het Woonoffensief, dat in april plaatsvindt, geeft een impuls aan de Friese woningmarkt. Het is een initiatief uit het programma Wurkje foar Fryslân van de provincie.

Gedeputeerde Konst: “Het is geweldig om te zien hoe gemotiveerd iedereen is om het Woonoffensief weer tot een succes te maken. Vooral de samenwerking tussen de gemeenten, makelaars en andere partijen kan hiervoor zorgen. Dat heeft het verleden ook al laten zien.”

Woonbeurs

Het Woonoffensief kent dit keer een langere uitvoering. Waar het vorig jaar één dag de volle aandacht genoot, duurt het dit jaar een hele maand. Deze begint op 28 maart met een Open Huizenroute. Op 11 april openen de gemeentehuizen de deuren voor een woningbeurs en op 30 april wordt de actieperiode afgesloten met een bijeenkomst in het provinciehuis.
Vanuit de provincie wordt de renovatieregeling opnieuw beschikbaar gesteld. Daarbij kunnen huiseigenaren een subsidie aanvragen voor de renovatie van hun nieuwe woning. De inhoud van de regeling wordt eind februari naar buiten gebracht.

Terugblik

Het Woonoffensief werd vorig jaar voor het eerst gehouden en kende een positief resultaat. De woningmarkten in de gemeentehuizen hebben geleid tot een stijging van het aantal verkochte woningen ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Tijdens de actieperiode zijn in vier weken tijd 398 woningen verkocht. In 2013 zijn in dezelfde periode 140 woningen verkocht waarvan de NVM aangeeft dat in ieder geval 30 procent van de extra verkopen toe te schrijven is aan het Woonoffensief.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.