Tweede plaats hoogst haalbare voor kv Westergo

Kampioen worden zit er voor Westergo 1 niet meer in: de Waterpoort uit Sneek won afgelopen zaterdag met 11-4 van de Granaet uit Dokkum en het verschil met Westergo, de nummer 2, is 5 punten gebleven en met nog 2 wedstrijden te gaan is die voorsprong dus groot genoeg voor de Snekers.

Westergo won ook, maar het leek er de eerste helft niet op dat dat zou lukken. Natuurlijk speelde de harde wind het team parten, maar dat gold ook voor Elko/SSC. De gasten kwamen beter uit de startblokken dan het team van Johannes Koster; Westergo miste veel opgelegde kansen en zag Elko/SSC een voorsprong opbouwen van 2 treffers. Na de vakwisseling rondde Sytse Piter Bras een doorbraak goed af, maar Elko/SSC had in die fase het beste van het spel en bouwde de voorsprong uit naar 1-5. Hanneke Buma scoorde 2 keer op rij rond de 20ste minuut en toen Johannes
Miedema van afstand scoorde leek het een dragelijke ruststand te worden (4-5) , maar in de laatste seconde van die eerste helft scoorde ELKO/SSC van afstand en de Westergoërs konden in de kleedkamer gaan luisteren naar de instructies van trainer/coach Johannes Koster.

Die speech had effect; Hanneke Buma maakte een doorbraak heel beheerst af, Elko/SSC scoorde weliswaar ook nog een keer, maar toen Hedzer Eringa (vrijgespeeld door een actie van Johannes Miedema) voor 7-7 zorgde leek het alsof Westergo er weer in gingvgeloven. Men liet Elko/SSC niet meer in hun eigen spel komen en speelde veel beter
vanuit de functie. Bas Bosma werd in het veld gebracht om wat meer lengte in de rebound te krijgen; hij scoorde meteen uit zijn eerste balcontact en voor het eerst stond Westergo voor: 8-7. Elko/SSC gaf zich echter nog niet gewonnen, kwam weer langszij, maar 2 treffers van Johannes Miedema, een strafworp van Sytse Piter Bras
en een uitwijkbal van Bas Bosma gaven de Bolswarders een marge van 4 doelpunten en de tijd ontbrak voor de gasten om daar nog iets aan te doen. Wel werd er nog één keer gescoord door Elko/SSC, maar het laatste doelpunt kwam op naam van Tjitske van Dijk, die een strafworp benutte: 13-9.

DWA/Argo uit Bedum deed goede zaken: winnen van Flamingo’s met 11-9. WWC verloor nipt van Emmeloord met 11-12 en dat geeft de volgende stand:
1. De Waterpoort 12-22
2. Westergo 12-17
3 Emmeloord 12- 16
4. Elko/SSC 12-12

Voor Westergo staan de volgende wedstrijden nog op de rol: op 16 maart speelt men om 15.30 uur in Dokkum tegen de Granaet en op 30 mei staat men thuis tegenover kampioen de Waterpoort. Ook dat duel begint om 15.30 uur. — Naast de reguliere competitie is Westergo ook nog in de bekercompetitie actief.

Westergo’s midweekteam won in Hijum met 5-10 van MN&W (Mei Nocht en Wille). Nikky van der Land scoorde 3 keer, Franck Kort en HarmJan Tienstra elk 2 keer, Dieuwke de Boer, Michel Haringsma , Jetske Dijkstra en Mirna Feddema elk 1 keer.

A1 nam het thuis op tegen de Wâlden A2 en verloor met 4-5. Doelpunten Vincent de Haan, Mariska Canninga, HarmJan Tienstra en GeertJan Sieperda.

C1 speelde uit tegen WWC C1 en won dat duel in Mantgum met 3-4. Doelpunten Manon Hagewoud 2, Anoek Velting 1 en Tsjalling Sieperda 1. Thuis speelden de C’s tegen Emmeloord C2 en dat duel werd verloren met dezelfde
cijfers: 3-4. Tsjalling Sieperda scoorde 2 keer, Anoek Velting 1 keer.

D1 speelde uit tegen TdeK D1 in Deinum. Het werd 1-2 door doelpunten van Esmee Sybesma en Elmar Colly.

D2 versloeg in Harich Harich D2: 0-8. Doelpunten Theis Heeres 3, Amarins de Boer 2, Claudia Canninga 1, Anna Sophie Raanks 1 en Ids Foekema 1.

D3 verloor in Sybrandaburen met 8-0 van de Lege Geaen D1.

E1 speelde uit tegen Forward E1. Het werd 5-4, Betül Uzenkavak scoorde 3 keer, Martijn van der Valle 1 keer.

F1 won dik; in Wolvega werd SIOS F3 met 8-16 verslagen. Doelpunten: Shyvana Knier 8, Elena Palali 5, Syrk Hylkema 2 en Hidde Schraa 1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.