Turnsucces voor gv Hanzestad

Zaterdag 18 maart vond de tweede plaatsingswedstrijd van de D-oefenstof in Lemmer plaats. Het was een vuurdoop voor zeven Hanzestad turnsters; Yasmine Niemarkt, Eef Ykema, Mirte Holwerda, Gabriëlle Out, Sanne Marije Tiesma, Amarins Sieperda en Terza Azis.
De eerste ronde was het meteen raak voor de Hanzesturnsters. Prachtig goud voor Femke Yska, Femke turnde ijzersterk op de balk en sprong. Jildau Siesling viel 2x van de balk, maar wist gelukkig nog net het podium te halen. Zij werd 4e.
Yara de Boer, Nynke Tinga en Mirte Vrieswijk namen deel in pup 2 niveau D2. Een pittig niveau met grote concurrentie. Nynke werd knap 7e, geen podium plek maar wel een forse verbetering ten opzichte van de 1e wedstrijd.
Mirte Holwerda nam deel in jeugd 1 niveau D4, zij turnde een prachtige wedstrijd. Dit werd met goud beloond! Terza Aziz miste net het podium en werd 4e.
Iris Fontein nam deel in jeugd 1 niveau D2. Het hoogste niveau van deze wedstrijd. Ze turnde een sterke balk oefening en een mooie ruime sprong. Dit werd met zilver beloond!
Anthe Troost en Nora Friederich namen deel in pup1 niveau D3. In deze categorie deden maar liefst 31 turnsters mee. Anthe turnde een zeer sterke wedstrijd met de hoogste score aan de brug met ongelijke liggers. Ze liet punten liggen op de sprong, maar haalde met gemak het zilver. Nora kwam ten val op de balk, maar wist het podium nog te halen met een 5e plek.
Binnenkort wordt de doorstroom voor de Friese Kampioenschappen bekend gemaakt. Deze worden op 13 mei gehouden. Anthe en Femke zijn zeker van een plaats in de Friese finale. Zij staan beide bovenaan na 2 wedstrijden. Voor Nora en Jildau kan bijna niet missen, zij staan na twee wedstrijden 3e. Voor Terza en Iris is het afwachten, zij staan 4e.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.