Turnster Yara de Boer 9e van Friesland

Zaterdag 28 mei werd het Fries turnkampioenschap gehouden van de voorgeschreven oefenstof niveau D2 en D3 Gymnastiekvereniging Hanzestad nam deel met maar liefst 3 geplaatste turnsters.

Iris Fontein en Jildau Siesling in pup 2 niveau D2 en Yara de Boer in pup 1 niveau D3. Het was voor Jildau haar eerst Fries kampioenschap in haar turnleven, een prestatie op zich. Ze wist knap de 3e score te halen op de brug met ongelijke liggers. Op de overige toestellen kwam ze tekort. Zij werd 24e.

Iris Fontein was zeer sterk op de sprong en behaalde hier de 5e score. Op de overige toestellen was de concurrentie te hoog. Zij werd 19e.

Yara de Boer turnde een stabiele wedstrijd, zonder grove fouten. Mede dankzij de 2e score op de langemat wist ze knap 9e van Friesland te worden.

Het wedstrijdseiszoen zit er voor de Hanzestad turnsters op.

Op vrijdagavond 3 juni zullen ze nog één keer stralen tijdens een gymnastiekuitvoering in De Middelzee.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.