Turnmedaille voor Femke Yska

Zaterdag 19 maart 2016 werd de tweede plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep drie plaats in Lemmer.

Hanzestad nam deel met de turnsters; Yara de Boer, Mirte Vrieswijk, Nynke Tinga, Femke Yska, Iris Fontein, Jildau Siesling, Rixt Blanke en Renske Boschma.  Yara de Boer gleed van de brug met ongelijke liggers met de afsprong, kwam hierdoor net tekort voor een medaille. Ze werd 12e van de 39 turnsters in pup 1 niveau D3.

Femke, Iris en Jildau turnden een mooie wedstrijd, maar de concurrentie was sterk. Femke en Jildau wisten knap op de balk te blijven, Iris kwam ten val na de koprol. Femke wist verrassend de 4e prijs te behalen. Jildau en Iris belandden net naast het podium op een 5e en 7e plaats.

Binnenkort wordt de doorstroming naar de Friese Kampioenschappen bekend gemaakt. Yara de Boer en Iris maken kans op een plaats in de Friese finale. Deze worden op 28 mei georganiseerd in Buitenpost.

 

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.