Turngoud voor Lieke Boonstra

Zaterdag 20 februari werd de 1e plaatsingswedstrijd voor de jongste gymnasten georganiseerd in Oudehaske.

Gymnastiekvereniging Hanzestad nam deel in de volgende categorieën: pre-instap 2 niveau D4, pre-instap 2 niveau D5 en instap niveau D2. Anthe Troost en Nora Friedrich namen deel in het hoogste niveau van deze dat in leeftijdcategorie instap niveau D2.

Ze turnden beide een stabiel goede wedstrijd, maar wisten het podium niet te halen. De concurrentie was te sterk. Ze werden knap 8e en 10e. In leeftijdscategorie pre-instap 2 niveau D5 namen Fleur Atsma, Fleur Bonga, Fenna Cuperus en Lieke Boonstra deel. Fleur Atsma en Fleur Bonga scoorden hoog op de brug, maar vielen net naast het podium op een 7e en 5e plaats.

Fenna Cuperus wist knap 3e te worden, mede dankzij een strakke langemat oefening. Lieke Boonstra ging er met het goud vandoor, zij had de hoogste score op de sprong. Noa de Boer werd ondanks een paar kleine foutjes knap 3e. Zij deed mee in pre-instap 2 niveau D4. Zij behaalde de hoogste score op de sprong.

Op zaterdag 9 april vindt de 2e plaatsingswedstrijd in Sneek plaats. Hierna wordt bekend gemaakt welke turnsters doorstromen naar de Friese kampioenschappen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.