Tumult volle wedstrijd Black Boys – SC Bolsward (zo) eindigt in 0-0.

SC Bolsward begon de tweede uitwedstrijd van het seizoen aardig gehavend door een golf van blessures. Als je het over Black Boys – SC Bolsward (zo) hebt brengt dat vaak iets extra’s mee.

Dat het er soms stevig aan toe gaat en er altijd wel een kaart valt dat is ook niet nieuw en dat gebeurde tijdens deze wedstrijd meerdere malen.

Alle twee de ploegen begonnen met redelijk wat kansen, van een rustig begin was hier dus ook geen sprake. Toen al was te zien dat scheidsrechter Nicolai een zware middag te gemoed zou gaan om het enigszins in de hand te houden.

SC Bolsward had het in het begin even moeilijk wie nou wie oppakt op het middenveld.

Gaande de eerste helft werden de kansen voor zowel Black Boys als SC Bolsward ook gevaarlijker, waar de Snekers hadden gerekend op een voorsprong was het ÖzgurAkkus die vlak voor rust met een geweldige vrije trap langs de muur, de keepervan de thuisclub bijna veraste.

In blessuretijd liet Mounir Bouasrar even zien dat hij wel degelijk een voorzet vanaf links kan geven, de hoge bal kon net niet goed geraakt worden door FransBekema.

Met 0-0 gingen beide teams de rust in en dat er meer in zat dan een puntje wisten ze maar al te goed bij SC Bolsward.

Trainer Marc Van Hiel zette de mannen weer op scherp en liet duidelijk merken dat er wel wat meer te halen viel maar dat het team er ook om moest denken niet weer tegen een onnodige tegentreffer aan te lopen. Dat Black Boys een goed voetballende maar ook een razend snelle counter ploeg kan zijn werd SC Bolsward dus af en toe bijna fataal.

Na twee rode kaarten voor Black Boys binnen tien minuten na rust (de eerste rode kaart voor natrappen en de tweede voor een harde tackel) escaleerde de wedstrijd.

Bij de tweede rode kaart sloegen bij Black Boys de stoppen door en dreigden de Boys van het veld te stappen.

Na als dat zo mooi heet een afkoel periode van vijftien minuten werd er toch besloten om de resterende 25 minuten uit te spelen. Maar van een wedstrijd was geen sprake meer.

Je verwacht dan dat de ploeg met 11 man sterker is maar niets was minder waar.

De negen man van Black Boys gooiden nu alles in de strijd om dat ene puntje vast te houden en via de counter op goed geluk er uit te komen om misschien toch nog de 3 punten te pakken.

SC Bolsward was ineens vergeten hoe het moest voetballen bijna niets lukte om goed verzorgt voetbal tegen negen man te kunnen spelen.

De wedstrijd eindigde in 0-0 dit voelde voor Black Boys als een overwinning.

Dat SC Bolsward zich zelf  hier mee te kort heeft gedaan voelde ook als een zware domper.

Zondag mogen de mannen van SCBolsward laten zien in de thuiswedstrijd dat alles er aan gedaan zal worden om de drie punten te behouden tegen de Blesse.

Zondag a.s. speelt SC Bolsward thuis tegen de Blesse, aanvang 14.30 uur.