Tsjillen in de sloep was chill maar vooral chillen

Na een warme eerste editie volgde dit jaar een koude editie van Tsjillen in de sloep. Maar dat maakte de vele deelnemers in de sloepen niet veel uit.

Met winterjassen, sjaals en alcoholische versnaperingen hielden de deelnemers en toeschouwers zich warm en konden zo genieten van een bijzondere rondvaart door de grachten van Bolsward.  En tijdens de rondvaart konden ze genieten van wat sommige straten hadden gedaan om deze editie nog bijzonderder te maken. Zo hingen boven de grachten van het Groot- en Kleinzand chandelier lampen, was Werkmansbloei feestelijk versierd en doken de boten op de Bagijnestraat/Sint Jansstraat  letterlijk en figuurlijk het oerwoud in.

Maar natuurlijk was er veel muziek en cultuur onderweg. Muziekbands en theatrale groepen vermaakten de boten die voorbij kwamen.

De jury koos na lang beraad de volgende winnaars.

Acts:
1. De Witte Wieven
2. Keetje Tippel
3. GV Hanzestad

Mooist versierde boot:
Nr.36 “vleermuisboot”

Mooist versierde straat:
Bagijnestraat

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.