Tsjillen in de sloep tijdens Pinksterweekend

BOLSWARD Tijdens het Pinksterweekend wordt het in Bolsward niet alleen druk op de weg, maar ook in de grachten van de binnenstad. Stichting Tsjillen in Bolsward organiseert op vrijdagavond 2 juni namelijk een sloepentocht en biedt tegelijkertijd talent uit Bolsward en omstreken een podium om hun kunsten te tonen. 

Vanuit de boot kunnen de opvarenden genieten van twintig culturele acts op de wal. Ook zijn er een aantal opstapplaatsen waar inwoners en bezoekers van de stad kunnen instappen en meevaren. Het is de bedoeling dat de bootbezitters hun boot versieren en verlichten zodat er een kleurige en levendige sloepentocht ontstaat.De tocht start om 21.00 uur en eindigt om 23.30 uur met een ‘vurige’ slotact.

Stichting Tsjillen in Bolsward vindt de vrijdagavond van het Pinksterweekend een uitgelezen kans om de sloepentocht te houden. Het is door de jaarlijkse fiets 11-stedentocht op Pinkstermaandag het drukste weekend van het jaar. Bezoekers en inwoners van start- en finishstad Bolsward kunnen tijdens de sloepentocht op relaxte manier genieten van muziek, dans en theater. Tsjillen is dan ook een verwijzing naar de vele (fiets)wielen en een Friese verbastering van het woord chillen. “Tsjillen in de sloep” is een echt Mienskip-gebeuren en past perfect in de ideologie van Culturele Hoofstad 2018. Er van uitgaande dat “Tsjillen in de sloep” 2017 een succes wordt is de stichting dan ook van plan om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

 

Hierbij roepen we alle talent uit Bolsward en wijde omgeving op om hun bijdrage te leveren aan dit evenement.De acts kunnen variëren van groepen tot individuen. Zij ontvangen afhankelijk van de grootte van de act een tegemoetkoming in de kosten en er zijn prijzen in verschillende categorieën. De acts worden beoordeeld door een deskundige jury. Daarnaast is er een prijs voor de mooist uitgedoste boot. Botenbezitters en potentiële acts zijn door Tsjillen in Bolsward aangeschreven om zich op te geven, maar men kan ook naar aanleiding van dit artikel reageren. Geïnteresseerden wordt aangeraden om ook de Facebookpagina Tsjillen in de gaten te houden. Hierop wordt regelmatig nieuws gedeeld over ‘Tsjillen in de sloep’, maar ook over ‘Tsjillen te water’ een wedstrijd voor zelfgemaakte boten waarin tenminste een fietswiel is verwerkt op Pinksterzondag. Deze wedstrijd wordt eveneens georganiseerd door stichting Tsjillen in Bolsward.

Petra de Wijn

 

 


1 reactie

  1. 3 maart 2017

    […] ontvangst met koffie werd er kort iets verteld over een nieuw evenement Tsjillen in de Sloep wat tijdens de Pinksterdagen wordt georganiseerd en vertelde een medewerker van de Fryske akademy […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *